Судитимуть екс-голову Держекоінспекції: приховав майно на 27 мільйонів

Середа, 23 січня 2019, 09:18
Судитимуть екс-голову Держекоінспекції: приховав майно на 27 мільйонів

У Києві за декларування недостовірної інформації судитимуть колишнього голову Державної екологічної інспекції Андрія Заїку.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що Заїка, керуючи Держекоінспекцією з травня 2015 року по лютий 2017 року, вніс недостовірні відомості до декларацій за 2015, 2016 та 2017 роки з метою приховати свій дійсний майновий стан.

"Голова Держекоінспекції не задекларував майна на загальну суму понад 27 мільйонів гривень: декілька земельних ділянок в Київській області, АР Крим, дороговартісну квартиру в центральній частині міста Києва, автомобіль та корпоративні права цілої низки суб’єктів господарювання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що обвинувальний акт скерували до Печерського райсуду Києва.

Колишньому чиновнику загрожує штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (42,5 до 51 тисячі гривень) або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо:

  • 22 лютого 2017 року Андрія Заїку звільнили із посади голови Державної екологічної інспекції України.
  • Раніше уряд доручив провести службове розслідування щодо діяльності Заїки на посаді, тож посадовця тимчасово відсторонили від виконання обов'язків.
  • Крім того, була створена комісія Мінприроди з перевірки діяльності Держекоінспекції щодо стану реалізації політики у сфері державного нагляду (контролю) з червня 2015 року по січень 2017 року, та розпочалась перевірка.
  • Вказана комісія встановила, що у діях Заїки були "ознаки дисциплінарних проступків".
  • Міністру екології рекомендували направити до правоохоронних органів Акт про результати перевірки Держекоінспекції з усіма матеріалами для розгляду та реагування.
  • У 2018 році НАЗК повідомило, що екс-голова Держекоінспекції "забув" вказати в деклараціях майно на 4,6 мільйона гривень.

  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування