ФСБ затримала в Криму учасника українського батальйону - РосЗМІ

Середа, 23 січня 2019, 13:17

Співробітники ФСБ РФ затримали кримчанина за підозрою в участі "в незаконному українському батальйоні імені Номана Челебіджихана".

Про це у середу повідомляє російське агентство ТАСС з посилання на так зване "управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополю".

Агентство повідомляє, що вранці це відділення ФСБ "в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 208 КК РФ, у відношенні двох жителів Республіки Крим, проводило слідчі дії і оперативно-розшукові заходи за місцем їх реєстрації та проживання".

"Виявлено та затримано жителя Республіки Крим 1994 року народження. Він підозрюється в участі в незаконному збройному формуванні" батальйон їм . Н. Челебіджихана", - пише агентство.

Водночас журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook повідомив, що ФСБ проводила обшуки за двома адресами, проте нікого там не затримувала.

"Управління ФСБ по Криму і Севастополю повідомляє про те, що сьогодні був затриманий якийсь підозрюваний в участі в загоні імені Номана Челебеджіхана. Відомство на представленому відео не вказує його особи, проте в інформаційному повідомленні його називають "охоронцем Іслямова", який набрав загін в 2016 році", - написав він.

Нагадаємо:

  • 23 січня в окупованому Росією Криму співробітники Федеральної служби безпеки РФ проводили обшуки у двох кримчан, які нібито є "учасниками незаконного українського батальйону імені Номана Челебіджихана".
  • Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...