У Думу хочуть запросити Google: запитати, чий Крим

Четвер, 24 січня 2019, 11:07
У Думу хочуть запросити Google: запитати, чий Крим

Голова Держдуми В'ячеслав Володін доручив запросити в нижню палату парламенту РФ представника компанії Google через карту окупованого Криму з приналежністю до України.

Про це 24 січня повідомляє російське видання ТАСС.

"Якщо компанія Google бере і відображає на своїй карті Крим як територію іншої країни, а сьогодні це територія Росії, то це порушення Конституції, порушення наших законів", - сказав Володін.

"Було б правильно комітету з безпеки запросити представника компанії Google і висловити нашу позицію, а далі приймати рішення", - запропонував він.

"Потім вони ще щось у нас відріжуть і припишуть іншій країні, а потім вони будуть втручатися так само, як втрутилися в справи інших держав, призначати будуть", - додав Володін.

Володін вважає, що Facebook і Google проводить політику в інтересах США, виконуючи все, що диктує Держдеп.

В січні стало відомо, що влада окупованого Російською Федерацією півострова Крим готує законопроект, який передбачає штрафи за використання карт, на яких Крим не вказано частиною Росії.

Через анексію Криму багато держав у світі ввели санкції проти громадян РФ і компаній, причетних до окупації півострова у 2014 році.

З того часу на різних картах український Крим помилково зображують "спірною" територією. Після помилки карти виправляють.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування