Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти збираються вводити штрафи за карти Росії без Криму

Понеділок, 21 січня 2019, 12:54

Влада окупованого Російською Федерацією півострова Крим готує законопроект, який передбачає штрафи за використання карт, на яких Крим не вказано частиною Росії.

Про це автори так званого законопроекту повідомили "Інтерфакс-Росія".

"Повинна бути передбачена відповідальність за те, якщо на картах Росії відсутнє зображення Криму в складі Росії, але для цього ми повинні проаналізувати всі ті норми, які є. Ми зараз законопроект з правовим управлінням допрацьовуємо", - сказала так званий сенатор від Криму Ольга Ковітіді.

За словами "члена Ради Федерації від Криму" Сергія Цекова, відповідний законопроект вже вносився на розгляд окупантам, але був відкликаний.

"Ми не відклали цю тему, працюємо над нею. Коли вона буде готова, складно сказати", - додав Цеков.

За його словами, спочатку вони планували внести поправки в закон про рекламу в РФ, щоб виключити "неправильну" приналежність Криму в товарних знаках і акціях.

"Як нам сказано, товарний знак не є картою... Тому продовжуємо обговорювати, він йде важко, в основному - заперечення", - сказав Цеков.

Через анексію Криму багато держав світу ввели санкції проти громадян РФ і компаній, причетних до окупації півострова у 2014 році.

З того часу на різних картах український Крим помилково зображують "спірною" територією. Після помилки карти часто виправляють.

Наприклад, Міжнародна правозахисна організація Freedom House проілюструвала звіт "Популісти і автократи: Подвійна загроза глобальній демократії" світовою картою, на якій український Крим виділено як окрему територію.

Також американське видання The New York Times опублікувало матеріал про Керченський міст з картою, на якій Крим зображений як спірна територія.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...