США зняли санкції з трьох компаній Дерипаски

Неділя, 27 січня 2019, 22:56

США скасували санкції щодо трьох компаній російського мільярдера Олега Дерипаски.

Як повідомляє Bloomberg, відповідне рішення було ухвалено Мінфіном США 27 січня.

Йдеться, зокрема, про компанії Русал, EN+ Group Plc та АТ "ЄвроСібЕнерго". 

"Компанії домовилися про безпрецедентну прозорість для казначейства США у своїй діяльності шляхом прийняття великих, постійних вимог до аудиту, сертифікації та звітності", - йдеться у повідомленні Управління з контролю за іноземними активами (OFAC).

При цьому відносно самого Дерипаски санкції США продовжують діяти, а його власність залишається заблокованою.

Нагадаємо,

  • У квітні 2018 р. Мінфін США наклав санкції на Олега Дерипаску та кілька компаній, в яких він є найбільшим акціонером, через злочинні дій Росії, а також злочинне минуле самого Дерипаски.
  • Санкції - найжорсткіші після анексії Криму - кілька разів переносилися, оскільки США розглядали можливість, що Дерипаска, крім іншого, більше не буде контролювати компанії.
  • У травні Дерипаска покинув раду директорів En+, найбільшого акціонера UC Rusal. Однак у Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.
  • В рамках переговорів з Вашингтоном щодо ослаблення санкцій США "Русал" та її партнер En+ вибрали директора і керівництво, не пов'язане з Дерипаскою.
  • Наприкінці грудня Мінфін США заявив про намір протягом 30 днів зняти санкції з цих трьох енергетичних компаній.
  • У січні 2019 року демократи у Сенаті підготували резолюцію, яка не підтримує вже прийняте рішення Мінфіну США зняти санкції з підприємств En+, Rusal і EuroSibEnergo, що належать Дерипасці, однак голосів за рішення, яке б заблокувало скасування санкцій, не вистачило.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування