ОПОРА заявила про побиття свого активіста у Кропивницькому

Понеділок, 28 січня 2019, 00:35
ОПОРА заявила про побиття свого активіста у Кропивницькому

Увечері 26 січня скоїли напад на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницького. Він пов'язує напад із професійною діяльністю.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Вчора (26 cічня - ред.) у під'їзді будинку, де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх особистих речей", - заявив Гурницький.

"Цей випадок пов'язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області", - підкреслив він.

Громадський омбудсмен звернувся до лікарні та написав заяву в поліцію.

"Гурницький є заявником до поліції у одній справі щодо розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних на білбордах із зображенням одного із кандидатів у президенти  України та свідком ще у ряді подібних заяв в поліцію по білбордах із зображенням інших п'яти кандидатів", - зазначили у Громадській мережі ОПОРА.

Координатор спостереження за виборами мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь наголосила, що організація розцінює цей напад "як тиск на спостереження за виборчою кампанією".

Нагадаємо:

  • Громадянська мережа ОПОРА заявила в поліцію на кандидата у президенти, лідера "Самопомочі" Андрія Садового через рекламу без вихідних даних у Закарпатській області.
  • Представники ОПОРИ у Кропивницькому  написали заяви у поліцію щодо розміщення білбордів без вихідних даних із зображенням кандидатів у президенти Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Валентина НаливайченкаАндрія  Садового, Сергія Капліна.
  • 22 січня у Кропивницькому активісти склали заяву до поліції на ймовірне порушення закону України "Про вибори Президента України" щодо розміщення білборда без вихідних даних кандидата Олександра Шевченка.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування