Стало відомо, як Порошенка готують до виборів

Понеділок, 28 січня 2019, 07:53
Стало відомо, як Порошенка готують до виборів

Підготовка президента Петра Порошенка до виборів проходить у виборчому штабі та у ситуативній кімнаті.

Про це йдеться у статті "Української правди" "Сам собі президент. Як Порошенко йде на вибори та чому шукає підтримки Вакарчука".

Відзначається, що виборчий штаб Порошенка повноцінно працює з початку грудня, ним керує перший заступник глави АП Віталій Ковальчук. Штаб відповідає виключно за організаційні питання кампанії.

Регіональними штабами неформально керуватимуть голови обласних державних адміністрацій, але виборами в основному займаються їхні перші заступники. Зокрема, у Києві керівником штабу планують призначити депутата БПП з групи "Удар" Дмитра Білоцерківця.

"Хоч насправді, за даними УП, виборчі проблеми у столиці вирішуватиме скандальний бізнесмен, екс-депутат "Партії регіонів" Вадим Столар, якого називають "тіньовим мером". Якраз нещодавно журналісти програми "Схеми" зафіксували, як бізнесмен таємно заїжджає у двір адміністрації президента", - йдеться в статті.  

Також підготовка до виборів проходить у ситуативній кімнаті Порошенка – там відбуваються креативні наради, де обговорюють технологічні ідеї, напрацьовують тактику та корегують стратегію кампанії.

До складу цієї кімнати входять лише 7 людей: президент, керівник штабу Віталій Ковальчук, стратег Ігор Гринів, міністр інформаційної політики Юрій Стець, прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, спічрайтер Олег Медведєв, а також директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.

"Через стан здоров'я на цих виборах Стець працює у статусі радника, хоч у 2014-му курував весь медіа-напрямок президентських перегонів. Тепер замість нього медійним образом Порошенка повністю займається Медведєв, який паралельно пише тексти виступів Петра Олексійовича", - йдеться в статті.

Також відзначається, що до виборів зовсім не залучений голова АП Ігор Райнін, хоч на початку літа його ще запрошували на виборчі наради.

Наразі Райнін займається лише питаннями роботи адміністрації.

"Президент відсунув Райніна, тому що Ігор – це класичний чиновник. Він чудово робить те, що йому кажуть. Але вибори – це не про лінійне бачення ситуації, це дуже творча робота, яка змушує багато думати і постійно корегувати плани", – розповів УП на умовах анонімності один з працівників АП.

Нагадаємо: 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування