КВУ розповів, як Росія втручається у вибори президента

Понеділок, 28 січня 2019, 11:12

Російська Федерація уже намагається вплинути на вибори президента через пропаганду по телебаченню.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель під час міжнародного круглого столу "Шотландсько-український круглий стіл з питань виборів і протидії російській дезінформації", повідомляє прес-служба КВУ у Facebook.

За його словами, інформаційне втручання найбільше проявляється в питаннях поширення російського аналогового телебачення в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

"Окрім того, значний відсоток громадян України має доступ до російського телепродукту через супутникове мовлення. Зараз російська пропагандистська машина намагається максимально використовувати таку залежність та значно нарощує відсоток тематики, пов’язаної з українськими виборами", - йдеться в повідомленні.

Також цілком реальною називають технологію інформаційних провокацій. Наприклад, створення фейкових сторінок обласних та районних організацій політичних партій та кандидатів для поширення недостовірної інформації в переддень виборів.

Крім того, на думку КВУ, є ризик фінансової підтримки українських кандидатів з боку громадян та компаній, пов’язаних з РФ, і ризик застосування технологій силового характеру, як то псевдомінування чи спроби захоплення виборчих дільниць.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування