Кононенко заявив про іноземних замовників скандалу з Абромавичусом

Вівторок, 29 січня 2019, 05:30

Перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив,  що скандал із екс-міністром економічного розвитку й торгівлі України Айварасом Абромавичусом був замовлений іноземцями.

Про це Кононенко розказав в ефірі програми HARD на телеканалі ZIK.

Ігор Кононенко прокоментував свій "демонічний" образ у ЗМІ, а також як він сам ставиться до того, що його вважають неофіційним представником президента по зв’язках із бізнесом. Зокрема він згадав про скандал із екс-міністром економічного розвитку й торгівлі України Айварасом Абромавичусом.

"Від скандалу з Абромавичусом залишилися одні "бульбашки". Ба більше, я можу сказати, що в мене є інформація, хто це зробив, чому і знаю навіть прізвища!" – заявив Кононенко.

На жаль, визнав представник БПП, зараз він не може оголосити ці імена з певних причин.

"Це досить відомі не громадяни України, підкреслюю – не громадяни! Сьогодні, на жаль, я не можу назвати їхні імена, але прийде час, і я це обов’язково зроблю! Але те, що цей скандал виявився тільки пшиком, сьогодні розуміють всі, і навіть ті журналісти, які до мене не дуже лояльно ставилися", – підкреслив Кононенко.

Нагадуємо:

  • Айвараса Абромавичуса особисто запросив до команди президент України Петро Порошенко. Він надав йому українське громадянство й звернувся до фракції "Солідарність" з пропозицією висунути його на посаду міністра економічного розвитку й торгівлі.
  • В лютому 2016 року міністр економіки Абромавичус заявив про свою відставку. Коли в нього запитали про причини, він сказав, що не хоче, аби на нього тисли окремі політики. Зокрема, тоді прозвучало прізвище Кононенка.
  • Останній, за словами міністра, проти його волі намагався призначити йому заступником Андрія Пасішника. У ЗМІ потрапили скрін-шоти переписки Абромавичуса і Пасішника. "Мене запрошував до себе Кононенко. Сказав, що з прем'єром вони погодили", - написав Пасішник Абромавичусу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування