Адвокати заявили про "повільне вбивство" фігурантів "справи Веджіє Кашка"

Середа, 9 січня 2019, 16:08

Адвокати обвинувачених у "справі Веджіє Кашка" Казима Аметова, Асана Чапуха і Бекіра Дегерменджі заявили про погіршення стану здоров'я своїх підзахисних.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Сьогодні (9 січня - ред.) ми заявили про те, що нашим підзахисним, їхньому життю та здоров'ю загрожує небезпека. Я хочу сказати, що це (перебування в ізоляторі - ред.) повільні тортури, повільне вбивство", - сказав адвокат Казима Аметова Еміль Курбедінов.

За його словами, стан здоров'я Аметова - "критичний".

"З кожним судовим засіданням йому все гірше і гірше. Він каже, що постійно задихається, у нього червоні очі, він ледве дихав, коли я його сьогодні побачив, його камера вся в цвілі.

Захисник зазначив, що за словами Аметова, йому роблять якісь уколи, але вони зовсім не допомагають.

Адвокат Асана Чапуха Айдер Азаматов закликав російську окупаційну владу Криму адекватно відреагувати на ситуацію.

"За прикладом мого підзахисного ми можемо побачити, що чим довше вони знаходяться в СІЗО, тим ближче точка неповернення, після якої допомогти їм буде вже не можна. Асан Чапух раніше взагалі не приймав ліки, тепер приймає у великому обсязі. З одного боку, вони його лікують, з іншого - калічать. Закликаю владу Криму реагувати на цю ситуацію, приймати адекватні заходи ", - сказав Азаматов.

Адвокат Едем Семедляев розповів, що стан здоров'я його підзахисного Бекіра Дегерменджі не покращується.

"У цій справі вже є один помер - Веджіє Кашка. Всі інші стоять на краю, в тому числі і Дегерменджі", - зазначив захисник.

За його словами, у Дегерменджі алергія на холод, що сильно погіршує його стан здоров'я та на засіданні, що відбулося 9 січня він навіть не міг говорити і відповідати на питання судді.

Він додав, що буде робити все, що від нього залежить - подавати скарги, заяви, клопотання у відповідні органи.

Нагадаємо,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування