Київ звернувся до МЗС Італії через відкриття "представництва ДНР" у Вероні

Понеділок, 11 лютого 2019, 12:05

Посольство України в Італії та МЗС відреагували на відкриття так званого "представництва ДНР" у Вероні.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці посольства України в Італії у Facebook, пише "Європейська правда".

Зокрема, посольство рішуче засуджує будь-які спроби просування фейкових "республік" в Італії і наголошує, що це неприйнятно для країни-члена ЄС. До таких спроб диппредставництво відносить і відкриття 9 лютого у Вероні "представництва ДНР", яке українські дипломати називають "антиукраїнською провокацією місцевих проросійських сил".

"Посольство та МЗС України у цьому зв'язку проводять заходи політико-дипломатичного реагування: надіслано відповідну вербальну ноту до МЗС Італії, запити до префектури та квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з’ясовується юридичний статус цього "представництва", - йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що ця провокація викликала обурення української громади і багатьох італійських друзів України.

Як розповіли у посольстві, Пальмарино Дзоккателлі, який очолив "представництво" у Вероні, раніше активно виступав за незалежність регіону Венето, а потім перекваліфікувався у "промоутера" контактів з тимчасово окупованим Донбасом.

"Втім, ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть спроможні поставити під сумнів тверду позицію італійського уряду щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України", - наголошується у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News