Демократи і республіканці домовилися з приводу кордону з Мексикою

Вівторок, 12 лютого 2019, 05:02

Демократи і республіканці в Конгресі США досягли принципової угоди з приводу безпеки на кордоні і, таким чином, попередили ще один "шатдаун".

Про це пише BBC.

Законодавці заявили, що угода була укладена на закритій зустрічі у Вашингтоні. Ніяких подробиць не опубліковано, і неясно, чи підтримає президент США Дональд Трамп цю угоду.

Нагадуємо:

  • У жовтні США заявили, що відправлять 5 200 військовослужбовців в якості реагування на загрозу масового проникнення в країну незаконних мігрантів, які прямують через Мексику до кордону США.
  • Президент США Дональд Трамп вимагає виділити майже 6 млрд доларів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою, а демократи в Конгресі категорично відкидають цю пропозицію.
  • Через розбіжності між демократами і республіканцями про плани президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою в ніч на 22 грудня 2018 року в США почався "шатдаун", що став найдовшим в історії країни.
  • 25 січня Трамп підписав законопроект про припинення "шатдауну" на 3 тижні - до 15 лютого. Переговори про виділення додаткових коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою тривають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News