Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп підписав законопроект про припинення шатдауну

Субота, 26 січня 2019, 03:56
Трамп підписав законопроект про припинення шатдауну

Президент США Дональд Трамп підписав законопроект при тимчасове припинення шатдауну на 3 тижні - до 15 лютого. Переговори щодо виділення додаткових коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою триватимуть.

Про це повідомляє The New York Times.

"Президент підписав документ про тимчасове припинення найдовшого в історії США шатдауну. За його словами, переговори щодо прикордонної стіни триватимуть", - зазначає видання.

Перед цим відповідний законопроект одноголосно ухвалили Сенат і Палата представників США.

Раніше Трамп заявив, що готовий до введення надзвичайного стану або повторного припинення робоьти уряду, якщо республіканці і демократи не зможуть досягти угоди щодо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Нагадаємо:

  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонував відновити роботу уряду протягом трьох тижнів до 15 лютого, так і не змусивши демократів виділити 5,7 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • Рішення Трампа дозволяє Конгресу швидко передати рахунки на витрати, які президент підпише, щоб відновити роботу федеральних агентств до 15 лютого і виплатити зарплати 800 тисячам федеральних працівників, які були вимушені піти у відпустки або працювали безкоштовно протягом 35 днів.
  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • "Шатдаун" у США розпочався у ніч на 22 грудня 2018 року. Минулої суботи він подолав рекорд тривалості в історії Сполучених Штатів.
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну".
  • Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.
  • 24 січня жодна з пропозицій і демократів, і республіканців, спрямована на розблокування уряду, не отримала необхідної кількості голосів у Сенаті.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...