Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київська влада нарікає, що Міноборони не віддає дім Сікорського

Четвер, 14 лютого 2019, 10:44

Уряд ніяк не передасть у власність Києва напівзруйнований будинок, у якому народився і виріс перший винахідник гелікоптера Ігор Сікорський. .

Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський в ефірі "112 Україна".

Він підтвердив, що ця будівля перебуває на балансі Міністерства оборони.

"І історія з "Гостиним двором", і історія з Будинком Сікорського тягнеться більше 5-7-10 років. Не повинно бути ситуації, коли балансоутримувач є неефективним власником" – сказав заступник голови КМДА.

"Ми вже кілька разів зверталися і до міністра оборони, і в Кабінет міністрів: передайте нам в місто (міську власність – ред.), ми будемо ефективніше його використовувати. Місто має можливості з бюджету фінансувати реставрацію цієї будівлі  Але чи якісь інтереси особисті, чи якісь інші інтереси заважають це зробити", – заявив він.  

"Але ми переконані, що ми свою позицію відстоїмо, і будинок Сікорського – так само, як "Гостиний двір", – буде переданий, і ми відновимо його для нащадків, для туристичної привабливості", – додав Мондриївський.

Дім Сікорського
Дім Сікорського

Нагадаємо:

  • Триповерховий флігель по вулиці Ярославів Вал, 15-б, де народився і виріс знаменитий авіаконструктор Ігор Сікорський, руйнується.
  • Ще 2000 року держпідприємство Міністерства оборони "Готель "Козацький" та фонд "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського" уклали договір оренди нежитлової триповерхової будівлі площею 1 460 кв м на Ярославовім Валу. Діяльність фонду пов’язували з Нестором Шуфричем.
  • Орендар мав відремонтувати і забезпечити охорону будівлі, але впродовж 15 років благодійний фонд утримував будівлю з грубими порушеннями вимог санітарного стану, що призвело до фактично знищення споруди.
  • Військова прокуратура через суди повернула будівлю в державну власність. Навесні 2017 року ДП "Готель Козацький" підписав акт прийому-передачі.
  • Була ідея від реставрувати дім і відкрити там музей родини Сікорських і науково-технічний центр, а прилеглий квартал перетворити на туристичний кластер. 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...