Лише 10% українців хочуть силою вернути Донбас, стільки ж – за переговори з Путіним

Четвер, 14 лютого 2019, 11:50

Трохи більше 10% (10,6%) українців вважають, що майбутній президент повинен вирішувати конфлікт на Донбасі особисто з президентом Росії Володимиром Путіним без участі іноземних держав.

Про це свідчить результати опитування громадської думки GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, 19,1% опитаних вважають, що майбутній президент України повинен вирішувати конфлікт з Росією щодо припинення бойових дій на Донбасі через переговори в "будапештському форматі" (за участю Великобританії, США, Росії, Франції та Китаю).

12,1% відповіли, що даний конфлікт необхідно вирішувати за допомогою мінського процесу, у нормандському форматі.

12% опитаних вважають, що це внутрішній конфлікт, тому необхідно вести переговори безпосередньо з представниками непідконтрольних територій Донбасу, 11,6% - необхідно задіяти Збройні сили України для того, щоб відновити контроль над окупованими територіями.

9,9% опитаних висловили думку, що Україна повинна відпустити непідконтрольні території і не намагатися їх повернути. 23,5% було складно відповісти на питання.

Опитування проводилося компанією GfK Ukraine на замовлення Pact в рамках програми сприяння громадської активності "Долучайтесь!" (USAID) в листопаді-грудні 2018 року.

Детальніше про програми ключових кандидатів у президенти читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News