Міграційна служба пояснила, чому в Україну не пустили єпископа УПЦ МП

Четвер, 14 лютого 2019, 16:38

У Державній міграційній службі України заявили, що паспорт громадянина України Юрія Харона, єпископа Української православної церкви Московського патріархату Гедеона, був недійсний.

Про це повідомляє прес-служба ДМС.

"13 лютого 2019 року Державною прикордонною службою України було припинено спробу перетину кордону України іноземцем за недійсними документами, при цьому недійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2018 році, після інформації від Служби безпеки України, міграційна служба у Волинській області провела перевірку і встановила, що Харон набув громадянства України з порушенням законодавства.

"Встановлено факт набуття громадянства України із порушенням законодавства громадянином РФ – діячем однієї з релігійних організацій, яку ЗМІ пов’язують зі спецслужбами країни-агресора", - заявили у ДМС.

Повідомляється, що було встановлено, що під час подання документів для набуття громадянства України він надав неправдиві відомості стосовно наявних громадянств.

У міграційній службі наголосили, що у червні 2018 року було скасовано як рішення про реєстрацію громадянином України вказаної особи, так і рішення про видачу паспортів громадянина України.

Там додали, що відповідно до законодавства України, паспорти громадянина України (внутрішній та закордонний) Харона було визнано недійсними та внесено до відповідної бази даних ДМС.

Нагадаємо:

  • 13 лютого прикордонники у столичному аеропорті "Бориспіль" не пропустили єпископа УПЦ МП Юрія Харона в Україну, заявляючи, що у нього є громадянство кількох країн.
  • Згодом у прикордонній службі заявили, що єпископ Української православної церкви Московського патріархату Гедеон, якого напередодні не пустили в Україну, полетів назад у Франкфурт.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування