Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму ФСБ перевіряє "на екстремізм" портрет Бандери, вилучений у проукраїнського активіста

Субота, 16 лютого 2019, 05:04

Співробітники кримського главку ФСБ Росії перевіряють на екстремізм портрет одного з лідерів українського націоналістичного руху першої половини ХХ століття Степана Бандери і червоно-чорний прапор ОУН, які силовики РФ 8 лютого вилучили під час обшуку у проукраїнського активіста Олега Приходька.

Про це 15 лютого сайту "Крим.Реалії" розповів сам Приходько.

"Залишився у них портрет Степана Бандери і червоно-чорний прапор. "Експерти" ФСБ вивчають їх на екстремізм. Сказали, що ще зв’яжуться зі мною", - заявив активіст.

Він зазначив, що йому повернули українські прапори, макети німецьких автоматів, стрічки та символіку української партії "Свобода". При цьому Приходьку не сказали, чи буде порушено стосовно нього кримінальну справу.

"Він повідомив, що у нього розпитували, з якими журналістами і правозахисниками він спілкувався останнім часом. Але Приходько відмовився говорити, пославшись на статтю 51 Конституції Росії", - йдеться у повідомленні.

Публічних коментарів управління ФСБ РФ в Криму з цього приводу немає.

Нагадаємо:

  • 8 лютого у селі Орехово Сакського району в окупованому Криму російські силовики провели обшук у проукраїнського активіста Олега Приходька.
  • Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски.
  • За словами Приходька, після обшуку його відвезли до Сімферополя, де переписували всі контакти з телефону, проводили бесіду і сказали, що "будуть проводити експертизу того, що у мене забрали".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: