Маркарова: за останні 2 роки низка іноземних компаній відкрили в Україні свої підприємства

Неділя, 17 лютого 2019, 05:39

Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що за останні два роки низка іноземних компаній відкрили в Україні свої підприємства. За її словами, найбільше - на західній Україні, зокрема, у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Про це голова Мінфіну сказала в ефірі "Радіо Свобода".

"Два роки тому ми активно намагалися залучити інвестиції, і нам вдалося у тому ж західному регіоні утворити цілі конгломерати, скажімо, ланцюжки доданої вартості німецької автомобільної промисловості, японська Fujikura, дуже багато менших німецьких компаній, які відкрили свої підприємства.

І у них зараз проблема - вони шукають робочу силу. Це нові робочі місця", - розповіла Маркарова.

Посилаючись на дані офісу UkraineInvest, вона підкреслила, що провідні німецькі автомобілі - Volkswagen чи BMW - містять українські запчастини.

"Зараз практично немає керма німецьких автомобілів, у таких авто як Volkswagen чи BMW, без запчастин, які зроблені в Україні. Фактично ці підприємства на західній Україні вже вбудовуються у європейські ланцюжки промисловості", - зазначила міністр.

Нагадаємо:

  • Раніше у Давосі відбулося підписання угоди між норвезькою NBT, французькою Total і Європейським банком реконструкції та розвитку щодо реалізації проекту вітрової енергетики "Сиваш".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування