Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більдт: Збереження санкцій проти РФ - сильний сигнал для Кремля

Неділя, 17 лютого 2019, 11:51

Збереження санкцій проти Росії є сильним сигналом для Кремля.

Таку думку висловив співголова Європейської ради з питань зовнішніх відносин, екс-прем'єр і глава МЗС Швеції Карл Більдт, пише Укрінформ.

"Не знаю, чи будуть нові санкції, але існуючі залишаться - це сильний сигнал. Досить довго у Москві однозначно сподівалися, що санкції буде знято, оскільки кілька країн сигналізували, що так і буде. Але цього не сталося", - зазначив він.

За його словами, запровадження санкцій майже п'ять років тому допомогло попередити "найгірший розвиток подій", їх дію продовжують кожні 6 місяців, і це має вплив на Москву, яка мусить поводитися "набагато обережніше, ніж раніше".

"Водночас росіяни постійно перевіряють на "аудиторії", як далеко вони можуть зайти. Так було і в Керченській протоці. Події там та в Азовському морі – це криза, але все ж не війна. Те, що сталося у Керченській протоці – неприйнятне", -, зазначив Більдт. 

Оцінюючи агресивну політику РФ, Більдт зазначив:  "Чи очікували ми, що російська політика розвиватиметься таким чином? Ні".

"Хоча вже у 2007 році з виступу Путіна у Мюнхені ми відчули, що клімат змінюється. Потім була Грузія. Потім ми думали, що ситуація заспокоїться, але він повернувся у 2013-14 з "помстою". Чи сприйняли ми це? Ні. Чи мали ми занадто оптимістичний погляд на російську політику? Можливо, так. Чи ми винесли урок? Побачимо", - додав він. 

Нагадаємо, 

  • В ЄС узгодили запровадження санкцій проти росіян, причетних до захоплення 24 українських моряків під час агресії РФ у Керченській протоці. Передбачається заборона на отримання віз та заморожування активів приблизно для 8 осіб. 
  • Серед осіб, які потраплять під санкції, можуть бут як офіцери, які були залучені до збройного конфлікту у Чорному морі, так і судді, які здійснювали подальше затримання полонених українських моряків.
  • Президент України Петро Порошенко заявив про узгодження санкцій проти Росії через морську агресію та відсутність прогресу у переговорах щодо військовополонених. 
  • Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що рішення про введення персональних санкцій щодо РФ буде прийнято 18 лютого на засіданні міністрів закордонних справ ЄС.
  • Україна просила ЄС накласти на РФ значно ширші обмеження, однак держави-члени ЄС повідомили, що не мають наміру запроваджувати будь-які нові санкції проти російської держави, при цьому мають намір обмежитися персональними санкціями проти конкретних російських військових.
  • Разом з тим не виключено, що ширші санкції щодо РФ будуть запроваджені Сполученими штатами Америки. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...