Погром електрички: суд виніс перший вирок вандалові

Понеділок, 18 лютого 2019, 11:53

Суд виніс перший вирок у справі щодо нападу на столичну електричку: 27-річний чоловік, що визнав свою провину, отримав умовний термін.

Про це інформує 18 лютого прес-служба прокуратури Києва.

"Вироком Подільського районного суду м. Києва 27-річного чоловіка, який брав участь у розгромі столичної електрички в липні минулого року, засуджено до 2 років позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки за ч. 2 ст. 296 КК України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік беззастережно визнав свою вину у хуліганських діях, щиро розкаявся та активно сприяв викриттю співучасників.

Завдяки його показам було встановлено ще 2 учасників вказаних подій та 10 січня 2019 року їм було повідомлено про підозру.

Крім того, підозрюваний погодився відшкодувати збитки, завдані його діями.

У прокуратурі вказують, що на даний час у кримінальному провадженні встановлено участь та оголошено про підозру 5 особам, а слідство триває.

Стосовно слідства речниця столичної прокуратури Надія Максимець уточнила "Українській правді":

"Вони всі були балаклавах і це ускладнює їх ідентифікацію. Проте, щодо цих 5 вже є беззаперечні речові докази, по інших ще триває робота".

 

Нагадаємо:

30 липня 2018 року група молодиків силоміць зупинила електричку між станціями Сирець та Вишгородська. Зловмисники розмалювали вагони, закидали камінням людей та застосовували проти них сльозогінний газ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...