Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В штабі ООС кажуть про загострення на фронті: окупанти б'ють з артилерії

Понеділок, 18 лютого 2019, 12:34

В зоні проведення операції Об’єднаних сил сталося загострення, від початку доби противник здійснив шість прицільних обстрілів, використовував заборонену Мінськими угодами зброю.

Про це на брифінгу 18 лютого у Міноборони повідомив полковник Дмитро Гуцуляк

"Від початку цієї доби на лінії бойового зіткнення відбулося загострення. Станом на 12.00, зафіксовано 6 прицільних обстрілів наших оборонних позицій з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти активно застосовували артилерію, а також міномети різних калібрів", – зазначив Гуцуляк.

На луганському напрямку противник стріляв з гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Катеринівки і Новотошківського, військові зафіксували тут розриви декількох ворожих мін калібрів 120 та 82 мм.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська розпочали ранок поточної доби артилерійським обстрілом на приморській ділянці нашої оборони.

Окупанти вели вогонь з артилерії калібру 122-мм по оборонцях Лебединське.

З цього ж калібру артилерії, з 07.30 ворог обстріляв позиції захисників Водяного. Тут протягом години противник здійснив понад 20 артилерійських пострілів 122-го калібру.

Зазначається, що крім цього, з 08.00 ранку окупанти вели обстріл з озброєння БМП та гранатометів у районі Опитного.

Внаслідок активних обстрілів російсько-окупаційних військ із заборонених зразків озброєння, від початку поточної доби, втрат серед українських бійців немає.

Підрозділи Об’єднаних сил застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди, повідомляє штаб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: