16 штатів оскаржили в суді рішення Трампа про надзвичайний стан

Вівторок, 19 лютого 2019, 03:26

Коаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що позов був поданий до суду Північного округу Каліфорнії.

"Ми подали позов проти президента Трампа, щоб не дозволити йому в односторонньому порядку відібрати кошти платників податків, законно відкладених Конгресом для людей наших штатів. Для більшості з нас офіс президентства не є місцем для театру", - заявив генеральний прокурор Каліфорнії Хав'єр Бесерра.

"Я підписав позов - тепер ми будемо судитися", - додав він.

Позов, поданий у понеділок, вимагає попереднього наказу судді, який би зупинив би дії Трампа у рамках надзвичайної ситуації на час розгляду справи у суді.

Нагадаємо:

  • Неурядова організація Public Citizen подала у п'ятницю позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.
  • Раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування