МВС пообіцяло посприяти у верифікації сторінок Facebook кандидатів у президенти

Вівторок, 19 лютого 2019, 22:14

Кіберполіція провела консультації з офісом Facebook, щоб попереджати недобросовісну агітацію та створення несправжніх профілів кандидатів у соцмережі.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За словами очільника міністерства Арсена Авакова, кіберполіція проводитиме спеціальний моніторинг до завершення передвиборчої кампанії.

"Ми виявлятимемо фейкові профілі у Facebook та Instagram, створені у період передвиборчої агітації, які використовують імена офіційно зареєстрованих кандидатів у президенти України. А адміністрація соціальної мережі блокуватиме ці сторінки", - зазначив Аваков.

Соцмережа Facebook має процедуру верифікації сторінок кандидатів та отримання блакитної позначки "blue badge" (синього значка – ред.) на підтвердження автентичності профілю.

"Саме такі сторінки зможуть безпечно використовувати кандидати для інформування, а користувачі  будуть впевнені, що інформація з такої сторінки справді підготовлена командою відповідного кандидата у президенти України", - пояснив очільник МВС.

Стандартні правила для верифікації офіційних сторінок передбачають низку обов’язкових умов для отримання "blue badge". Однак кіберполіція узгодила із представниками Facebook спрощену та прискорену процедуру верифікації для кандидатів у президенти України.

Станом на 19 лютого 2019 року 9 з 44 офіційно зареєстрованих кандидатів мають "blue badge" на своїх офіційних сторінках.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • Вибори в президенти відбудуться 31 березня. В них візьмуть участь 44 кандидати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування