Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У 2 турі Зеленський перемагає всіх, а Тимошенко і Порошенко на рівних – опитування

Середа, 20 лютого 2019, 10:17

Соціологи стверджують, що найбільше шансів перемогти у другому турі президентських виборів має шоумен Володимир Зеленський, який перемагає, як Петра Порошенка, так і Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у результатах опитування Центру Разумкова.

Зазначається, що якщо у другому турі виборів президента зійдуться Зеленський та Порошенко, то за шоумена готові віддати свої голоси 32,2% опитаних серед усіх респондентів, а за діючого президента - 19,1%.

За даними опитування, якщо Зеленський опиниться у другому турі разом із лідеркою "Батьківщини" Юлією Тимошенко, то за нього готові проголосувати 28,7% усіх опитаних, а за Тимошенко - 18,6%.

 
скріншот з сайту Центру Разумкова

Повідомляється, що у випадку ж виходу до другого туру Тимошенко та Порошенка обоє мають рівні шанси на перемогу – різниця відсотків, які отримує кожен з цих кандидатів, статистично не значуща (відповідно 22,4% і 20,0%) .

Загальнонаціональне дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 14 лютого 2019 року  в усіх регіонах України за винятком анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Опитано 2016 респондентів віком від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також: Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялося, що у другому турі президентських виборів нинішній глава держави Петро Порошенко програє лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і шоумену Володимиру Зеленському, який в свою чергу перемагає Тимошенко.
  • Другий тур президентських виборів в Україні пройде в квітні 2019 року, якщо жоден з кандидатів на виборах 31 березня не набере 50% голосів виборців.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування