У Порошенка відповіли на заклик Пушиліна до переговорів

Четвер, 21 лютого 2019, 11:41

Перший віце-спікер Верховної Ради від партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко заявила, що жодного прямого діалогу влади з представниками окупантів ОРДЛО не буде.

Про це вона пише у Facebook.

"Ніякого прямого діалогу з псевдореспубліками на окупованому РФ Донбасі і легітимізації маріонеткових режимів Кремля - не буде", - наголошує Геращенко.

Вона нагадала, що переговори відбуваються лише в мінському форматі, учасниками якого є Україна, Росія та ОБСЄ.

"РФ не посередник, а сторона, відповідальна за виконання мінських угод, безпекового, економічного і гуманітарного блоків. Під угодами стоять підписи представників трьох сторін - України , РФ і ОБСЄ. В мінських угодах немає жодного слова про "ЛНР-ДНР" і таких нікчемних абревіатур", - каже політик.

За її словами, "там є ще дві карляки громадян захарченка і плотницького, яких в останню хвилину притяг з собою в кімнату переговорів Путін".

"Але хто це? І де вони? Одне упало, друге пропало (погано , бо вони є співучасниками злочинів Кремля і ми б воліли бачити їх в суді)", - зазначає представниця партії президента.

Вона наголосила, що всі так звані "органи влади республік" - нелегітимні і не визнані навіть в РФ, тому й їхні заяви – це лише "марення Кремля".

"З Кремлем, за посередництва наших міжнародних партнерів, а не з маріонетками Кремля, говоритимемо про звільнення Донбасу", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо:

  • Раніше ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін закликав керівництво України до прямих переговорів щодо конфлікту на Донбасі.
  • У травні 2014 року, коли на сході України розгорталися бойові дії й сепаратизм, спровоковані Росією, Денис Пушилін заявляв про відсутність шансів на прямий діалог із Києвом.
  • У Мінську працює тристороння контактна група за участю представників України, Росії та ОБСЄ – лідери бойовиків не є учасниками переговорів, але їх запрошують на окремі зустрічі щодо обміну полоненими.
  • Київ не йде на прямий контакт із лідерами т.зв. "ДНР" і "ЛНР", вважаючи їх маріонетками Москви, підконтрольними Володимиру Путіну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування