В СБУ розповіли про результати обшуків у членів “виборчої піраміди”

Четвер, 21 лютого 2019, 12:30

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявив, що в результаті понад 30 обшуків, які проводяться у членів угруповання, яке мало на меті масштабний підкуп виборців, вилучили десятки тисяч доларів, розписки про виплату коштів та інші документи.

Про це він сказав під час брифінгу у четвер.

"Нами спільно з прокуратурою та ДБР проводиться більше 30 обшуків у вказаних членів угруповання. Під час їх проведення вже вилучено десятки тисяч доларів США, звітну документацію, розписки про вручення та отримання коштів та інші матеріали, які підтверджують протиправну діяльність", - сказав представник СБУ.

Він зазначив, що процесуальні дії та слідство ще тривають, а також продемонстрував відео, де окремі члени "виборчої піраміди" обговорюють суми для виплат, схему роботи, заходи безпеки та інше.

Зокрема, за словами Кононенка, на підкуп виборців тільки у Хмельницькій області планувалось витратити три мільйона гривень.

На відео, яке було представлене СБУ, перемови вели В. Ковалевський, С. Білошицький, В. Ходулін та невідомі особи.

Під час розмов вони обговорювали, коли і як мають проводитися агітаційні хвилі, скільки коштів виплачувати агітаторам, зокрема зауважувалося, що обіцяли платити по 500-700 гривень, а на ділі заплатили по 300.

Також Ковалевський інструктував, як слід поводитися, якщо раптом буде допит, радив вивчити певні статті Конституції, які дозволяють не свідчити проти родичів і наполегливо просив знищити, закопати у лісі, всю документацію, яка може підтвердити протиправну діяльність, зокрема і на флешках.

За даними СБУ, загалом мережа планувала залучити до своєї діяльності понад 600 тисяч осіб.

У спецслужбі закликали українців не піддаватися на провокації і не продавати свої голоси і не підштовхувати до цього інших.

Нагадаємо:

  • 21 лютого Служба безпеки заявила, що викрила "виборчу піраміду", яка працювала у низці регіонів України, керувалася народним депутатом і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах.
  • Раніше 21 лютого представники ВО "Батьківшина" повідомляли, що в Запорізькій області ДБР з СБУ проводять обшуки за місцем проживання співробітників штабу Юлії Тимошенко.
  • У Держбюро розслідувань "Українській правді" підтвердили, що проводять обшуки у Запорізькій області, але категорично відмовились коментувати, чи пов’язані вони якось з "Батьківщиною" або Тимошенко.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News