Кравчук про нелюбов українців до олігархів: Це більшовицька філософія

Четвер, 21 лютого 2019, 13:24

Перший президент Леонід Кравчук заявив, що Україні не вдасться йти вперед  поки українці та влада не навчаться поважати бізнес.

Про це він сказав на спільному брифінгу з президентами Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком після економічного форуму.

Перед цим Кучма пожартував, що в України два вороги - олігархи та Росія

"Так ось, олігархів можна швидко знищити, а як з Росією бути? Ось і відповідь шукати можна", - сказав другий президент і згодом зазначив жартома, що треба президенту РФ Володимиру Путіну порадити знищити своїх олігархів, щоб Україна змогла перемогти Росію.

Після цього Кравчук заявив, що не може на таке не відредагувати, оскільки в Україні вже стало звичкою стверджувати, що всі олігархи погані, незважаючи скільки вони всього доброго роблять.

"Я звертався часто до людей, чого ви так ставитеся до них (до олігархів - ред.), адже вони щось роблять, допомагають… А у відповідь, що вони все накрали. Це більшовицька філософія", - стверджує перший президент.

"Забрати все… Ну як повернутися? Ви ж дорослі люди? Мертвого воскресити неможливо. Повернутися до старих часів неможливо. Йти треба вперед. Можемо ми йти без цих олігархів вперед? Це пуста розмова. Вони роблять і добрі справи", - додав він.

Кравчук додав, що на економічному форумі говорив про олігархів Віктора Пінчука та Рината Ахметова.

"Поки ми не навчимося поважати бізнес, який працює чесно, відкрито і робить щось для держави, йти вперед не вдасться", - підсумував перший президент.

У свою чергу Кучма наголосив, що без крупного бізнесу розвитку країни немає і не може бути.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування