Як повернути Крим і Донбас: українці дали відповідь

П'ятниця, 22 лютого 2019, 13:28

Майже дві третини українців вважають, що повертати окуповані території треба мирним шляхом, тобто за допомогою дипломатії.

Це випливає з результатів опитування центру "Социс".

Зокрема, дослідження показало, що 62% громадян України виступають за повернення Криму і окупованої частини Донбасу політико-дипломатичним шляхом, 10% бачать вихід в ізоляції окупованих територій і замороженні конфлікту, щоб спробувати повернути їх у майбутньому.

Майже 9% опитаних за військовий наступ на окуповані території і повернення їх силою, 7,7% пропонують взагалі відмовитись від повернення українських територій, бо вважають, що країні буде краще без них.

Ще 10% респондентів не змогли дати відповіді.

 

Якщо проаналізувати відповіді по регіонах, то виходить, що мирний план найбільше підтримують на сході України, найменше – на півдні, ізоляція найбільше подобається заходу, найменше – сходу і Києву.

За військовий наступ переважно виступає центр, а от сходу ця ідея подобається найменше, віддати території окупантам найбільше пропонують на півдні, найменше – в центрі країни.

 

Опитування проводилося з 8 по 18 лютого 2019 року в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей).

Статистична похибка дослідження - 2,1%

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування