Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков запевняє, що не укладав ні з ким союзів

Субота, 23 лютого 2019, 08:11

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняє, що не укладав політичних союзів ані з Юлією Тимошенко, ані з іншими кандидатами в президенти.

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Реакція на цю роботу — фейки, дискредитація. Днями знову з'явилося оплачене як реклама вкидання, що Аваков із Тимошенко уклали політичний союз", - розповів міністр.

На питання, чи це не так, Аваков відповів: "Ні. І з Зеленським ні, і з Гриценком ні. І Порошенку я не соратник. Я буду забезпечувати максимально чесний процес без схем і фальсифікацій".

Він також заявив, що олігарх Ігор Коломойський ніколи не пропонував йому союзу проти Петра Порошенка.

"Із Коломойським я спілкуюся так само, як і з Ахметовим та Пінчуком. Я з усіма в комунікації, бо інакше неможливо. Але немає ніякого альянсу ні з Коломойським, ні з Ахметовим, ні з Тимошенко, ні з Порошенком. Ні в мене, ні в партії", - запевняє міністр.

Разом з тим, він підтвердив, що він та Арсеній Яценюк були категорично проти присутності на з'їзді "Народного фронту" президента Петра Порошенка, який висловлював бажання на нього прийти.

"Так. Ми були категорично проти. І я, і Арсеній. Бо я вважаю, це неправильно. Людина, котра організувала кампанію з дискредитації "Народного фронту" і Арсенія Яценюка, прийде до нас на з'їзд? Турчинов м'яко запитував, як ми до цього поставимося. Парубій розмірковував, що можна було б таку можливість розглянути. Ми виступили проти", - розповів Аваков.

При цьому він вважає, що діючий президент Петро Порошенко "має шанси в чесній боротьбі, як мінімум, вийти в другий тур" президентських виборів.

"Але якщо його штаб почне займатися дивними речами, — це ризик, котрий може занапастити його політичну перспективу", - сказав міністр.

Нагадаємо:

  • 22 лютого кандидат у президенти та лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що вважає главу Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова найкращим борцем із фальсифікацією виборів.
  • Перед цим народний депутат від партії "Батьківщина" Вадим Івченко заявив, що СБУ закриває очі на порушення закону з боку команди Петра Порошенка і водночас безпідставно переслідує його опонентів, а от поліція діє неупереджено.
  • 10 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті в суспільстві.

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування