Врятовані туристи у Карпатах: Потерпілих спустили з гори, від госпіталізації відмовились

Неділя, 24 лютого 2019, 13:00
Врятовані туристи у Карпатах: Потерпілих спустили з гори, від госпіталізації відмовились

Чотирьох туристів з групи, що 22 лютого прямувала на гору Піп Іван Чорногірський, у неділю доставлено до урочища Погорілець, від подальшої госпіталізації вони відмовились. 

Про це 24 лютого повідомили в обласному управлінні ДСНС України.

Проведення аварійно-рятувальних робіт на горі Піп Іван, які відтермінували через негоду, було відновлено вранці 24 лютого. 

"О 9:10 рятувальники та волонтери розпочали супровід групи з 4 осіб з гори Піп Іван до урочища Погорілець. Станом на 12:30 потерпілих доставлено до урочища, після медичного огляду від подальшої госпіталізації відмовились та направились до місця постійного проживання", - повідомили рятувальники. 

На високогір’ї спостерігається хмарна погода, видимість добра, вітер 10 м/с, температура повітря –16 градусів.

Нагадаємо, 

  • 22 лютого до рятувальників по допомогу звернулася група туристів з 8 осіб, що рухалася на гору Піп Іван Чорногірський. До рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, двоє з них загинули, 5 туристів рухались самостійно. 
  • Загиблі - мешканці м.Коломия - турист, альпініст, 26-річний Роман Беркещук та 60-річний керівник Станції юних туристів м.Коломия Павло Вінтонюк.  
  • 23 лютого рятувальники відклали спуск групи врятованих туристів з гори Піп Іван Чорногірський через складні погодні умови.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...