Лавров: США консультувалися з РФ перед самітом Трампа з лідером КНДР

Понеділок, 25 лютого 2019, 08:57

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров заявив, що Сполучені Штати звернулися до Росії за порадою перед запланованою зустріччю американського та північнокорейського лідерів у В'єтнамі 27-28 лютого.

Про це пише "РИА Новости", передає "Європейська правда".

"Логіка "дія за дію" зараз починає пробивати собі дорогу в Вашингтоні, принаймні, контакти нашого заступника міністра зі своїми американськими колегами говорять про те, що США навіть питають поради у нас з вами, яким ми бачимо той чи інший сценарій того, що через кілька днів відбудеться в Ханої", - сказав Лавров.

Лавров також сказав, що швидкого вирішення проблеми Корейського півострова не існує, додавши, що ООН повинна скасувати деякі санкції проти Північної Кореї, які перешкоджають відносинам між Пхеньяном і Сеулом.

У щорічному зверненні до Конгресу президент США Дональд Трамп сказав, що завдяки його політиці щодо КНДР, там вже понад 15 місяців не було запусків ракет.

Перший саміт США і КНДР пройшов 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками лідери країни підписали спільну заяву, в якій говориться, що Північна Корея готова до денуклеаризації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування