Організатор "Євробачення" чекає, кого вибере Україна замість MARUV

Вівторок, 26 лютого 2019, 07:55

Європейська мовна спілка як організатор пісенного конкурсу "Євробачення" спокійно сприйняла те, що співачки MARUV не представлятиме Україну цього року.

У повідомленні про цей факт EBU виклала аргументацію Національної суспільної телекомпанії України з цього приводу.

Зокрема, зазначається, що НСТУ та співачка, яка перемогла у національному відборі на "Євробачення", не досягли згоди щодо місії учасника, тоді як виконавець є послом України і представляє не лише музику, а й погляди українського суспільства.

Також національний мовник зобов’язаний забезпечити неполітичний характер конкурсу – а НСТУ побоюється ескалації розколу українського суспільства.

Європейська мовна спілка констатувала: "Кожен мовник країни-учасниці відповідальний за відбір свого учасника на пісенний конкурс "Євробачення" у відповідності до правил, встановлених Європейською мовною спілкою".

"На даний час телекомпанія веде переговори про оголошення представника цьогорічного конкурсу – і після їхнього підтвердження його буде оголошено на офіційних каналах Євробачення", – додали у EBU.

Як очікується, UA: Суспільне почне переговори з іншим кандидатом представляти Україну на Євробаченні-2019 у вівторок, 26 лютого. 

Нагадаємо:

  • Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" цього року відбудеться у Тель-Авіві (Ізраїль) у середині травня.
  • Представником від України на національному відборі 23 лютого обрали співачку MARUV (Анну Корсун), але 25 лютого  стало відомо, що вона не поїде на конкурс, бо сторони не досягли згоди й не підписали угоду.
  • У Maruv заплановано концерти в Москві та Санкт-Петербурзі, але вона заявила, що готова відмовитися від виступів у Росії.
  • Співачка стверджує, що умови договору з НСТУ для неї "кабальні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News