Тимошенко заявила, що починає процедуру імпічменту Порошенка

Вівторок, 26 лютого 2019, 09:26
Тимошенко заявила, що починає процедуру імпічменту Порошенка

Лідер фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістів про збагачення його оточення в оборонній сфері.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради.

За її словами, напередодні журналісти опублікували розслідування про схеми збагачення оточення Порошенка на оборонці, яке говорить про те, що всі заяви президента про патріотизм - фейк.

"Те що журналістами було знайдене, підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України. Це державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни", - заявила вона.

Політик додала, що  по суті це сприяння ворогу, знищення української армії та сприяння країні окупанту у захопленні України.

"Разом з іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента І ми звертаємося до всіх без виключення депутатів, які мають честь і совість для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання", - сказала Тимошенко.

Подібні заяви кандидат у президенти робить не вперше.

У 2008 році юристами БЮТ був розроблений проект подання народних депутатів "Про ініціювання питання відсторонення президента України Ющенка Віктора Андрійовича з посади в порядку імпічменту у зв'язку з вчиненням злочинів". Тоді партія Тимошенко намагалася досягти цього разом з представниками "Партії регіонів".

У 2010 році Тимошенко виступила з ініціативою імпічмента Віктора Януковича

Згідно зі статтею 111 Конституції України, президент може бути усунений з поста Верховною Радою в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Але в Україні цю процедуру жодного разу не застосовували. 

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо:

  • 25 лютого журналісти  "Bihus.info" опублікували розслідування, у якому розповіли, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.
  • Як свідчить оприлюднене листування, Гладковський-молодший займався вирішенням питання найвищого рівня, узгоджуючи договори, зокрема, через свого батька. Гладковський-старший, крім посади в РНБО, також має бізнес-відносини з президентом Петром Порошенком.
  • У 2017 році стало відомо, що державний концерн "Укроборонпром", який очолюють наближені до президента менеджери, перераховує десятки мільйонів бюджетних коштів на фіктивні фірми.
  • Незадовго до цього Порошенко заявив, що "руки повідрубує" тим, хто буде красти в армії.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенко є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування