Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Януковича подали в суд 5 скарг майже на 500 сторінок

Вівторок, 26 лютого 2019, 10:19

В останній день для оскарження вироку екс-президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду в Оболонський райсуд Києва надійшло пять апеляційних скарг від його захисників.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що 25 лютого адвокати Юрій Рябовол, Олександр Байдик, Олександр Горошинський, Богдан Біленко та Андріана Фозекош звернулися до суду з апеляційними скаргами, у яких просили скасувати вирок, виправдати Януковича, змінити вирок, виключивши з нього певні докази, закрити кримінальне провадження проти президента-втікача, скасувати арешти на майно, призначити новий судовий розгляд у першій інстанції та додатково допитати 48 свідків.

"Загалом, апеляційні скарги викладені на 478 аркушах", - йдеться у повідомленні.

У суді додали, що раніше адвокат Байдик також звернувся із заявами про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Зокрема, він просить Оболонський райсуд виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади РФ, а також просить виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича В.Ф. з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

"Дотримуючись конституційної засади судочинства (забезпечення права на апеляційний перегляд справи), у відповідності до вимог ч. 1 ст. 397 КПК України, через три дні після закінчення строку апеляційного оскарження вироку (тобто 01.03.2019) кримінальне провадження буде надіслано до Київського апеляційного суду", - сказано у заяві суду.

Там зазначили, що задля дотримання права на апеляційний перегляд справи, питання щодо виправлення можливих описок буде вирішено Оболонським районним судом м. Києва після закінчення провадження з перегляду вироку суду.   

 Нагадаємо:

  • 11 лютого платні адвокати Віктора Януковича подали апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президенту дали 13 років в'язниці за державну зраду.
  • 18 лютого адвокат Центру вторинної правової допомоги Юрій Рябовол подав першу апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.
  • Пізніше платний адвокат Януковича Олександр Байдик звернувся до Оболонського суду з проханням виправити вирок, бо, на його думку, у ньому помилки.
  • 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва засудив Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі у справі про державну зраду. При цьому Януковича виправдали щодо статті 110 ККУ (порушення територіальної цілісності) у зв’язку з недоведеністю.  
  • Віктор Янукович втік до Росії в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності у Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування