"Соціальний хліб" у Києві продаватимуть по 1 в руки і з різними знижками

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:17

У березні у Києві "соціальний хліб" продаватимуть по картці киянина, по 1 хлібині на руки на день, а знижку вираховуватимуть залежно від пільг, які має покупець.

Про це заявила заступник голови КМДА Марина Хонда, повідомляє прес-служба київської влади.

"Основний акцент, який ми сьогодні робимо, це продаж хліба за карткою киянина пільговим категоріям громадян. Знижка буде різна, залежно від категорії. Саме картка киянина буде давати можливість вираховувати конкретну пільгу ", - сказала вона.

За словами Хонди, до кінця тижня за цією системою почнуть працювати перші точки продажу "Київхліб", а впродовж березня запрацюють усі 150 кіосків.

Так, на знижку у 70% зможуть розраховувати кияни-члени сімей загиблих учасників АТО, кияни-члени сімей Героїв небесної сотні, діти-сироти та праведники Бабиного яру.

Знижку у 60% обіцяють особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім  в’язням концтаборів, гетто, визнані особами з інвалідністю.

50% знижки на "соціальний хліб" зможуть отримати діти з інвалідністю з дитинства, 25% - непрацюючі пенсіонери та 20% - власники "картки киянина", які не мають пільг. 

Приблизний розмір знижки, яку можуть отримати пільговики (відповідно до цін станом на 26 лютого) 

Найменування продукції

Ціна на 26.02.19 грн

Ціна

- 20%

Ціна

- 25%

Ціна

- 50%

Ціна

- 60%

Ціна

- 70%

Хліб "Фірмовий український" 0,95 кг

15,9

12,7

11,9

7,9

6,4

4,8

Хліб пшеничний "Фірмовий" 0,65 кг

12,5

10,0

9,4

6,2

5,0

3,7

Батон "Фірмовий" 0,5 кг

10,8

8,6

8,1

5,4

4,3

3,2

"Один власник картки киянина зможе придбати зі знижкою одну одиницю продукції в день на вибір: батон "Фірмовий" 0,5 кг, хліб "Фірмовий український" 0,95 кг або хліб пшеничний "Фірмовий" 0,65 кг", - повідомляє прес-служба столичної влади.

Відзначається, що це роблять для того, щоб уникнути спекуляцій і скуповування хліба великими партіями.

За словами Хонди, на чекові буде зафіксовано, яку саме знижку отримав пільговик.

Також повідомляється, що особи з інвалідністю або функціональними обмеженнями зможуть скористатися знижкою за допомогою родичів – "соціальний хліб" продаватимуть при пред’явленні картки киянина без обов’язкової присутності її власника.

"Ціна на зазначені сорти виробів буде вираховуватися щоквартально як середньороздрібна, на основі цін на аналогічну продукцію (батон, хліб український, хліб пшеничний) у супермаркетах міста", - йдеться в повідомленні.

Від цієї середньої ціни вираховуватимуть знижку. Також за цією середньою ціною зможуть купувати "соціальний хліб" будь-які споживачі без картки киянина.

Планується, що у повному обсязі нова система запрацює наприкінці березня.

Нагадаємо:

  • Наприкінці 2014 року Київська адміністрація та "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів.
  • Згідно з договором до травня 2015 року мали відкрити 200 магазинів "соціального хліба", де ціни не підвищуватимуться упродовж 3 років, тобто 2018 року.
  • Тоді столичні мешканці обурювалися, що кіоски "соціального" хліба "Київхліб" ставить просто на міських газонах.
  • Міська влада обіцяла проконтролювати, щоб кіоски "Київхліба" не стояли на газонах та не заважали пересуванню людей, однак "соціальні кіоски" 3 роки так і продовжують стояти на зелених зонах. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування