Гриценко: КС втратив легітимність і не має права на існування

Середа, 27 лютого 2019, 07:20
Гриценко: КС втратив легітимність і не має права на існування

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що Конституційний суд слід ліквідувати, якщо він визнав неконституційним покарання чиновників за незаконне збагачення.

Так він прокоментував інформацію джерел про те, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України.

"Конституційний Суд? Shutdown! Конституційний Суд виніс сам собі вирок. Після того як він нахабно/демонстративно став на захист чиновників-корупціонерів, КС втратив легітимність у суспільстві, а відтак – більше не має права на існування", – заявив Гриценко.

На його думку, "після ганебного антинародного вчинку суддів КС єдиний шлях – Shutdown, з повним перезавантаженням".

Гриценко заявив: "Я би скликав екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України (чиї рішення є обов’язковими до виконання усіма виконавчими органами країни) і рішенням РНБО:

1) припинив бюджетне фінансування нелегітимного КС;

2) розпустив нелегітимний КС, з позбавленням дискредитованих суддів усіх титулів, звань і спецпенсій;

3) провів прозору процедуру повного оновлення складу КС, з обов’язковою перевіркою кандидатів на поліграфі".

"Це треба зробити заради встановлення справедливості. Заради країни та її чесного майбутнього – без корупції!", – додав кандидат у президенти.

Нагадаємо:

  • 26 лютого чотири джерела повідомили "Українській правді", що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
  • Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.
  • 12 грудня 2017 року до суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів. Їхні інтереси у суді представляв парламентар від "Народного фронту" Павло Пинзеник.
  • Підписи під поданням також поставили Дмитро Колєсніков та Ігор Шурма від "Опозиційного блоку", Максим Поляков і Євген Дейдей від "Народного фронту", Антон Кіссе від "Відродження" та інші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News