Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Поклонську заступився її чоловік: каже, вона захищала гамадрилів

Середа, 27 лютого 2019, 13:42

Чоловік скандальної Наталії Поклонської Іван Соловйов став на захист дружини після того, як кримський власник зоопарків Олег Зубков запропонував владі Росії видати Поклонську Україні в обмін на відновлення подачі води на півострів Північно-Кримським каналом.

Про це пише російське видання "РИА Новости".

За його інформацією, екс-глава апарату уповноваженого з прав людини в РФ Соловйов попросив російських правоохоронців перевірити висловлювання Зубкова.

Напередодні власник двох великих зоопарків в окупованому Криму Зубков написав у блозі, що Поклонську треба видати Україні в обмін на відкриття Північно-Кримського каналу і подачу води на півострів.

Соловйов заявив, що ці слова треба перевірити на наявність складу злочину.

"Він намагається виправдати своє моральне банкрутство провокаційними закликами видати заступника голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції (нинішня посада Поклонської) до країни, де стосовно неї відкрито дев'ять кримінальних проваджень, а також винесено смертний вирок терористичною організацією "Правий сектор", - обурюється чоловік.

За словами Соловйова, неприязнь до Поклонської з боку Зубкова виникла ще в той час, коли вона керувала кримською прокуратурою. Тоді наглядове відомство нібито перевіряло зоопарки через епідемію туберкульозу серед гамадрилів, а також через звернення, в яких говорилося про травми, отримані на території звіринців, побої, завдані Зубковим його працівникам, і про труп зі слідами укусів диких тварин, виявлений у володіннях бізнесмена.

Соловйов також звинуватив бізнесмена в інциденті в сафарі-парку "Тайган", де минулого літа лев укусив туристку.

Нагадаємо:

  • Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру Поклонській в незаконному позбавленні волі чотирьох українських політв'язнів.
  • Також Поклонській інкримінують державну зраду та інші військові злочини.
  • Проти Поклонської також розслідується кримінальна справа про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.
  • Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, давно має громадянство РФ. Вона була одним з найактивніших прихильників окупації Криму Росією. Навесні 2014 року її призначили "прокурором" окупованого півострова. Поклонська брала активну участь в якості обвинувача у справах проти кримських татар, Меджлісу і проукраїнських активістів.
  • У 2016 році її обрали до Держдуми РФ від путінської "Єдиної Росії". При цьому Україна не визнала законність проведення цих виборів через голосування в окупованому Криму.
  • Олег Зубков - відомий кримський підприємець, власник ялтинського зоопарку "Казка" і парку левів "Тайган".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування