Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: Незаконне збагачення – так, Євробачення – ні

Середа, 27 лютого 2019, 20:43

Конституційний суд опублікував рішення щодо скасування статті, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення, Україна не їде на Євробачення, "Укроборонпром" відсторонив директорів двох своїх підприємств — новини, які були актуальні 27 лютого.

Про незаконне збагачення

На сайті Конституційного суду опублікували рішення КСУ щодо скасування статті 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Стаття 368-2 Кодексу, визнана неконституційною, втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України цього рішення. Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Національне бюро вважає, що позбавлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, відкриває посадовцям можливості для зловживань та надає індульгенцію на вчинення ними кримінальних корупційних правопорушень.

Президент Петро Порошенко заявив, що розуміє людей, які засуджують рішення Конституційного суду і пообіцяв розробити нову, таку, що "комар носа не підточить".

Але комар вже підточив, адже рішення КС означає, що всі кримінальні провадження в частині, що стосується незаконного збагачення цих осіб, будуть закриті. Так само як і справи, які вже слухаються в суді. Детальніше тут.

Про Євробачення

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

"Національний відбір-2019 виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними", - зазначили в Суспільному.

Про Telegram-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є телеграм-канал "УП. Кляті питання". На нього підписано більше 8 тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі щось постійно пояснюють, з усього жартують майже у кожному пості, а ще відповідають на питання читачів.

Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

"Укроборонпром" відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з резонансним розслідуванням про розкраданні в оборонці.

Шоумен Володимир Зеленський лідирує в президентському рейтингу, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та чинний президент Петро Порошенко йдуть слідом майже нарівні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

У Німеччині почався судовий процес над племінником російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергієм за підготовку до війни на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування