Через військовий конфлікт в Індії застрягли українці

Четвер, 28 лютого 2019, 13:30

У зв'язку із загостренням відносин між Індією та Пакистаном скасовано низку авіарейсів у міжнародному аеропорту ім. І.Ганді в Делі.

Про це пише Консульська служба МЗС у Twitter.

У Департаменті консульської служби повідомили, що, за попередніми даними, у Делі перебувають 14 українців, однак кількість наших співвітчизників може бути більшою.

"Консул в аеропорту вирішує питання щодо повернення до України групи співвітчизників", - повідомили у консульській службі МЗС.

За словами директора Департаменту консульської служби Сергія Погорельцева, наразі консул з посольства України в Індії приїхав в аеропорт і активно займається питанням допомоги, зокрема, вирішується питання щодо перебронювання квитків.

"Наразі частині українців вже вдалося перебронювати квитки на післязавтра, можливо, вдасться і іншим. На місце виїхали ще два співробітники консульства – вони вирішують питання забезпечення житлом, харчування, транспорту. Усі забезпечені питною водою. Ми у постійному контакті, як з людьми, так і представниками авіакомпанії", - сказав представник МЗС.

Погорельцев запевнив, що "напризволяще ніхто не покинутий, і у найближчий час усі повернуться додому"

Раніше повідомлялося, що через конфлікт обидві країни закрили повітряний простір. А низка авіакомпаній, які літають через Індію та Пакистан, стали змінювати маршрути польотів або скасовувати рейси.

За даними Flightradar24, 28 лютого пакистанський повітряний простір відкрили для деяких рейсів. Також повідомлялося, що з Пакистану вилетіли кілька літаків, однак невідомо, чи є на них пасажири.

Водночас 4 літаки Thai Airways, які рухаються в Європу, вирішили летіти над Китаєм замість звичного маршруту над Індією і Пакистаном.

Нагадаємо: 

  • Зранку 27 лютого Пакистанзаявив, що збив два літаки Військово-повітряних сил Індії, які вторглися в повітряний простір країни, і захопив індійського пілота.
  • За інформацієюReuters у Делі заявили, що літак повітряних сил Індії зазнав аварії в Кашмірі в середу, в результаті чого загинули двоє пілотів і цивільний.
  • Напруженість між Індією та Пакистаном загострилася після того, як 14 лютого в результаті теракту у контрольованій Індією частині Кашміру загинули, як мінімум, 40 поліцейських. Делі звинуватив у теракті Ісламабад.
  • Повітряні удари уздовж лінії контролю (LoC), що розділяє пакистанську та індійську частини Кашміру, сталися вперше після війни між двома країнами у 1971 році.
  • Індія і Пакистан претендують на всю територію Кашміру, але контролюють лише його частини.
  • Обидві держави, які мають ядерну зброю, з часів незалежності від Британії в 1947 році тричі вели війну і мали обмежені конфлікти – і всі, окрім одного, були навколо Кашміру.
  • Внаслідок конфлікту Індії з Пакистаном громадян України закликали утриматися від подорожей в небезпечні індійські райони Джамму і Кашмір.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування