Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у Малайзії звільнив жінку, яку звинувачували у вбивстві брата Кім Чен Ина

Понеділок, 11 березня 2019, 04:30

Малайзійський суд зняв обвинувачення з громадянки Індонезії Сіті Айша, яку звинувачували у вбивстві брата лідера КНДР Кім Чен Нама.

Про це повідомляє AFP.

Сіті Айша та громадянка В'єтнаму Доан Хуанг були звинувачені у вбивстві Кім Чен Нама у лютому 2017 року шляхом розпилення у обличчя нервово-паралітичної речовини VX в аеропорту столиці Малайзії Куала-Лумпур. Кім Чен Нам помер дорогою з аеропорту у лікарню.

"Сіті Айша вільна", - заявив суддя Азмін Аріффін після того, як схвалив прохання прокурора зняти обвинувачення. 

"Суддя санкціонував звільнення, яке не є виправдальним. Сіті Айша, яка два з половиною роки була під підозрою у вбивстві, звільнена з в'язниці і може покинути країну", - йдеться у повідомленні.

"Ми задоволені рішенням суду. Ми спробуємо вилетіти з Сіті до Індонезії сьогодні або якомога швидше", - заявив журналістам посол Індонезії в Малайзії Русді Кірана.

"Я здивована і дуже щаслива. Я не очікувала цього", - прокоментувала рішення судді Сіті Айша.

"Із самого початку розслідування справи виникали підозри, що Кім Чен Нам став жертвою спецоперації, організованого північнокорейськими агентами, які залишили Малайзію через кілька годин після вбивства, а дві жінки були лише пішаками в політичному вбивстві", - пише Reuters.

"Ми все ще віримо, що вона була просто козлом відпущення. Я все ще вірю, що Північна Корея має щось робити з цим",  - сказав журналістам адвокат Гуй Сун Сенг.

Нагадаємо:

  • Кім Чен Нам - старший брат нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина, був убитий 13 лютого 2017 року. Він був отруєний високотоксичним газом VX нервово-паралітичної дії, залишки якого були виявлені на його обличчі і очах.
  • У березні 2018 року у США заявили, що брат лідера КНДР Кім Чен Ина був убитий урядом цієї країни, та запровадили нові санкції проти КНДР.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування