Засуджений у справі "українських диверсантів" Захтей втрачає зір

Понеділок, 11 березня 2019, 15:56

У засудженого в справі "українських диверсантів" Андрія Захтея, який знаходиться в Сімферопольській колонії №1 на анексованому РФ півострові, погіршився зір і загострилися хронічні захворювання.

Про це "Крим.Реалії" повідомила його дружина Оксана Захтей.

"Болі у спині, гастрит, гайморит... Мазі від болю у спині вже не допомагають, а знеболюючих пігулок багато не пропускають. Можливості проводити повноцінне лікування немає. Медикаменти, які передаю, допомагають зняти симптоми, але не більше. І то половину таблеток, які я привезла, повернули назад", – сказала вона.

За її словами, Захтей втратив надію на звільнення в результаті обміну і сподівається на умовно-дострокове звільнення.

Подати документи на УДЗ він зможе після того як відбуде ще 1,5 роки ув'язнення.

"Якщо говорити про психологічний стан, то йому важко, сильно сумує за донькою, не бачив її вже три роки", – додала Оксана Захтей.

Нагадаємо: 

  • В січні 2017 року Московський міський суд визнав законним продовження арешту Андрія Захтея, якого звинувачують у підготовці терактів у анексованому Криму.
  • Спроби так званих "українських диверсантів" прорватися на територію півострова, під час запобігання яких загинули російські військовослужбовець і прикордонник, що відбулися, за повідомленням ФСБ, в ніч на 7 та 8 серпня 2016 року.
  • ФСБ повідомила про затримання у справі кількох осіб, серед яких був Захтей, який працював у Криму таксистом.
  • У лютому 2017 року російське слідство перевело Захтея з московського СІЗО "Лефортово" в Крим.
  • У березні 2017 року Захтей написав заяву до міграційної служби РФ з проханням позбавити його російського громадянства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...