Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ВКонтакте" видаляє фото з "могилою Путіна"

Понеділок, 11 березня 2019, 22:13
ВКонтакте видаляє фото з могилою Путіна

Соцмережу "ВКонтакте" викрили у видаленні публікацій з фото "могили Путіна".

Про це повідомляє Meduza.

11 березня власники відразу декількох груп у російській соцмережі почали повідомляти про зникнення постів з фото "могили Путіна". За твердженнями адміністраторів однієї із груп, соцмережа видалила пост без пояснення причин.

У коментарі прес-служба "ВКонтакте" повідомила, що фотографії видаляються, бо на них надійшло "безліч скарг" і наголосила, що ставиться з розумінням до бажання людей "рідше зустрічати публікації, які вводять їх в оману".

Фотографію з акції з надгробком Путіна в соцмережі порівняли з "неправдивими історіями про вигадану загибель відомої людини" і з фіктивними повідомленнями про надзвичайні ситуації.

"У випадках, коли користувачі розміщують публікацію просто для перевірки, але не стверджують про це як про достовірну новину - ми відхиляли скарги про введення в оману", - заявили в прес-службі "ВКонтакте".

Нагадаємо:

  • 10 березня у Москві пройшов мітинг проти ізоляції російського інтернету. Затримали 15 осіб.
  • Того ж дня, в мережі з'явилися фото "надгробку Путіну", нібито встановленого в Набережних Челнах.
  • На чорному кам'яному пам'ятнику була розміщена фотографія президента і напис: "1952-2019". "Путін поховав вільний інтернет – жителі Набережних Челнів поховали Путіна", – писали в соцмережах.
  • Пізніше активіста затримали за установку "надгробка" Путіну.
  • У грудні 2018 року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.
  • 12 лютого 2019 року Держдума прийняла в першому читанні законопроект.
  • 20 лютого президент РФ Володимир Путін пояснив необхідність ізоляції російського інтернету так: "Вони ж там сидять, це ж їхній винахід, і все слухають, бачать і читають, що ви говорите, і накопичують цю інформацію, а так не будуть".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування