США виводять з Венесуели всіх своїх дипломатів

Вівторок, 12 березня 2019, 05:52

Сполучені Штати виводять зі свого посольства в Венесуелі всіх співробітників, що залишалися там, посилаючись на погіршення ситуації.

Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео, пише AP.

Помпео оголосив про це рішення пізно ввечері в понеділок, в той час як по всій країні вже більше чотирьох днів відключено електрику.

Всі дипломати, які залишалися у Венесуелі, мають виїхати до кінця тижня.

Масштабне відключення електроенергії у Венесуелі призвело до припинення експорту нафти, що, за даними фінансових експертів, обходиться країні, позбавленої готівки, мільйонами доларів на день.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявляє, що відключення електрики - результат хакерських атак з США.

Нагадаємо:

  • 15 венесуельців із важкими хворобами нирок померли через неможливість проведення їм процедури гемодіалізу під час масштабного відключення електроенергії в країні.
  • 7 березня вийшла з ладу головна гідроелектростанція Венесуели. Частково електрика з’являлася у столиці країни Каракасі 8 березня, але більшість країни залишається у темряві.
  • 8 березня президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив у відключенні і подальшому хаосі "саботаж" його політичних опонентів та Сполучених Штатів, які закликали його відійти від посади.
  • Міністр інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що причиною наймасштабнішого в історії країни відключення електроенергії (так званого "блекауту") стала кібератака.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування