У РФ заявили, що заборона США називати Крим російським ні на що не впливає

Середа, 13 березня 2019, 08:23

Глава комітету з міжнародних справ у Раді Федерації РФ Костянтин Косачов упевнений, що заборона американським органам влади визнавати Крим російським не матиме наслідків.

Таку думку він висловив у Facebook.

"Схвалення палатою представників конгресу США законопроекту, що забороняє Сполученим Штатам визнавати Крим російським, ясна річ, не матиме наслідків ні для реального статусу Криму, ні для міжнародної обстановки навколо нього", – заявив Косачов.

"Але такої мети і не переслідувалося. Адже більшість актів американських законодавців щодо Росії приймається виключно для внутрішнього користування", – додав він.

На думку російського депутата, "якщо Конгресу доводиться спеціально забороняти визнання Криму російським, це означає, що, по-перше, таку ймовірність вони вже не вважають гіпотетичною, і, по-друге, віддають собі звіт у тому, що Крим можна вважати українським лише в безглуздих актах, а не на ділі".

"Зрозуміло, що це окрик Трампу і союзникам, але якщо такий окрик потрібен, і не в 2014 році, а в 2019-му – це симптоматично", – написав Косачов.

"І ще цей закон про кодифіковане американськими конгресменами невизнання, а отже – про порушення прав людини, яких у Криму і Севастополі понад 2 мільйони 300 тисяч. Можливо, це наймасовіше порушення прав людини, закріплене відтепер у законі. США піонери і в цьому", – додав він.

"Ну, а з назвою акта – "Закон про невизнання анексії Криму" – не можна не погодитися: ми теж не визнаємо добровільне і легітимне повернення Криму до Росії в якості анексії", – заявив Косачов.

Нагадаємо:

  • Росія анексувала Крим у лютому-березні 2014 року, скориставшись змінною влади в Києві і прикрившись незаконним "референдумом" в АРК, який не визнають ні Україна, ні цивілізований світ.
  • 12 березня 2019 року Нижня палата Конгресу США схвалила 4 законопроекти, спрямовані проти Росії: один із документів вимагає від розвідки США за півроку підготувати для конгресменів звіт про активи президента РФ Володимира Путіна, ще один – забороняє уряду США будь-як визнавати Крим російською територією .
  • Останній законопроект був внесений до Конгресу 16 січня.
  • Якщо ініціативу схвалить Сенат Конгресу, вона відправиться на Дональду Трампу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...