Палата представників США прийняла низку законопроектів проти РФ і Путіна

Середа, 13 березня 2019, 04:52
Палата представників США прийняла низку законопроектів проти РФ і Путіна

Нижня палата Конгресу США схвалила 4 законопроекти, спрямовані проти уряду Росії та особисто президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє прес-служба Палати представників США.

Зазначається, що один із схвалених документів вимагає від директора Нацрозвідки США за півроку підготувати для конгресменів звіт про активи Путіна, ще один - забороняє уряду США юридично або фактично визнавати Крим російською територією.

Крім цього, Палата представників ухвалила резолюцію, яка засуджує Путіна за приховування подробиць вбивства Бориса Нємцова та закликає РФ провести міжнародне розслідування злочину, а Білий дім - ввести санкції проти його ймовірних організаторів і виконавців.

Останній прийнятий документ зобов'язує директора Національної розвідки США протягом 90 днів надати звіт щодо можливих військових дій РФ проти країн НАТО і спроби Росії "використовувати слабкість і розбіжності між її західними противниками".

Нагадаємо:

  • Родичі вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова звинувачують у бездіяльності слідчих під час розслідування, пошуку організаторів і замовників його вбивства.
  • Борис Нємцов загинув 27 лютого 2015 року: невідомий розстріляв опозиціонера на Великому Кам'яному мосту неподалік Кремля, від поранень Нємцов помер на місці.
  • Вбивство політика сталося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня.
  • У липні 2017 р. Московський окружний військовий суд засудив підозрюваного у вбивстві Нємцова Заура Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму і штрафу 100 тисяч російських рублів.
  • До тривалих термінів позбавлення волі було засуджено інших фігурантів справи. Анзор Губашев отримав 19 років колонії суворого режиму, його брат Шадід - 16 років. Темірлану Ескерханову суд призначив покарання у вигляді 14 років суворого режиму, Хамзата Бахаєва засудили до 11 років колонії. Ніхто із засуджених не визнав свою провину.
  • 24 лютого в Москві, Петербурзі та інших містах Росії пройшли акції пам'ятіНємцова. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування