Клімкін: Російські тролі поширюють міфи щодо вакцинації

Четвер, 14 березня 2019, 13:48

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що міфи про небезпечність вакцинацій поширювали російські блогери.

"Всі, думаю, помічали, наскільки російські тролі люблять поживитися на темі вакцинації", – написав він у Facebook

"Дослідники проаналізували тисячі дописів у соцмережах, які поширювали антивакцинаторські міфи: більшість з них, як і у випадку з втручанням у американські вибори, були написані з пов’язаних з Росією акаунтів", – заявив міністр.

На його думку, таким чином "підривають суспільну довіру до зусиль системи охорони здоров’я для підвищення рівня вакцинації населення в Україні та в усьому світі".

"А потім, посіявши розбрат та суспільний неспокій, Росія використовує критичну епідеміологічну ситуацію як аргумент у своїх failed state закидах до України та інших країн", – додав Клімкін.

"Ця дезінформаційна кампанія проти здоров’я у всьому світі – невід’ємна складова гібридної війни Росії проти людства", – стверджує він.

Клімкін переконує: "Роблячи щеплення, ви також посилюєте імунну систему онлайн-дискурсу та нейтралізуєте російський дезінформаційний вірус. І здоров’я покращуєте, і ворога послаблюєте". 

Голова МЗС також підтримав колегу Уляну Супрун та команду Міністерства охорони здоров'я в реформах і розвінчуванні "зашкарублих міфів" про здоров’я.

Нагадаємо:

  • В Україні різко зросла кількість випадків захворювання на кір. Минулого року кір забрав 16 життів. Лише з 28 грудня 2018 року до 8 лютого 2019 року на кір в Україні захворіли 21 355 людей (з них 12 051 – діти), також були летальні випадки від ускладнень.
  • Причиною цього називають, зокрема, масову відмову від вакцинації.
  • У 2019 році МОЗ ініціювало надзвичайні заходи для захисту від кору з підвищенням рівня охоплення щепленнями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування