Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка поскаржилися в поліцію на фейки від конкурентів

Четвер, 14 березня 2019, 15:48

Представники виборчого штабу кандидата в президенти України Петра Порошенка звернулися до Національної поліцію у зв'язку з поширеною в інформаційному просторі неправдивої інформації, "що працює" проти їх кандидата.

Про це повідомив спікер виборчого штабу Олег Медведєв на брифінгу в четвер, передає "Інтерфакс Україна".

За його словами, останнім часом з'явилося багато неправдивої інформації, фігурантами якої нібито є представники команди Порошенко.

"Це, нібито, протокольне рішення... за результатами закритої наради, на якому керівник виборчого штабу Віталій Ковальчук передає якісь листи і рознарядки керівникам підприємств агітувати людей за Порошенко. Це абсолютний фейк, який не має ніякого відношення до реальності", - сказав Медведєв.

Він також поінформував, що в Дніпропетровській і Київській областях зафіксовані телефонні дзвінки виборцям від псевдоагітаторів, які пропонували виборцям гроші за те, щоб вони проголосували за Порошенка.

"За цими фактами команда Порошенка звернулася в Національну поліцію і ми розраховуємо на реєстрацію нашої заяви про кримінальне правопорушення", - сказав він.

Представник виборчого штабу також підкреслив, що "за такими технологіями можуть стояти і стоять кілька виборчих штабів кандидатів у президенти".

"Ми володіємо інформацією від одного зі штабів, в якому розроблена спеціальна програма про імітацію доказів (компрометуючих команду Порошенко – ред.), яка передбачає і монтаж постановочних відео з залученням напівпрофесійних акторів, або просто масовки", - сказав Медведєв.

Читайте також: Що треба знати виборцю про Петра Порошенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування