Порошенко зібрався повертати Крим "одразу після виборів"

Неділя, 17 березня 2019, 21:08
Порошенко зібрався повертати Крим одразу після виборів

Президент і кандидат у президенти Петро Порошенко очікує прогресу в питанні повернення Криму Україні та запровадженні миротворчої місії ООН на Донбасі після виборів глави держави.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", повідомляє прес-служба президента.

"Ні на які торги, ні на які підкилимні домовленості Україна ніколи не піде. І Крим буде повернуто Україні. Ми зробимо все можливе, щоб це було зроблено якнайшвидше, одразу ж після президентських виборів", - сказав Порошенко.

"Бо ви чули неодноразові заяви Путіна (президент РФ Володимира Путіна – УП), що до президентських виборів цього робитися не буде, бо він дуже сподівається, що буде обраний будь-хто, крім Порошенка для того, щоб нова українська влада приповзла на колінах і подарувала йому Крим. Моя позиція – не дочекаються. Ми звільнимо Крим", - пояснив він.

Порошенко зазначив, що для цього Україна нарощує військову потужність, зміцнює міжнародну солідарність, забезпечує економічне зростання.

"Те саме буде з Донбасом. Не виключаю, що одразу після виборів у нас буде прогрес по блакитним шоломам (запровадження миротворчої місії під егідою ООН на окупованій частині території Донбасу – ред.)", - також сказав він. 

Президент наголосив, що юрисдикція спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – це не тільки Донбас, але і Крим.

"І ми маємо абсолютно чіткий план, буквально потижнево, що ми маємо робити для цього", - сказав Порошенко.

Читайте також: Що треба знати виборцю про Петра Порошенка

Нагадаємо:

  • Вибори президента України відбудуться 31 березня.
  • За результатами опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс", проведеного з 5 по 10 березня, лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, якого підтримують 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати. Другу позицію посідає Петро Порошенко (19,6%), а третю - лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко із 14,8%.
  • За результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг" за 1-7 березня, Володимира Зеленського підтримують 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати. Другу позицію посідає Юлія Тимошенко (18,3%), третю – Петро Порошенко (16,8%).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News