Росія і Білорусь проведуть масштабне військове тренування

Понеділок, 18 березня 2019, 09:08

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що з "метою забезпечення військової безпеки Союзної держави" з 18 по 22 березня проводиться спільне штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання білоруських і російських військ.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відзначається, що до тренування залучаються офіцери Збройних Сил Білорусі та РФ, а також оперативні групи командування ВПС і військ ППО, сил спеціальних операцій Збройних Сил, управління оперативних командувань, штабів зон територіальної оборони, республіканських органів державного управління Республіки Білорусь.

"Мета тренування - підвищити злагодженість органів військового управління і оперативну сумісність особового складу Об'єднаного командування в ході планування застосування РГВ (С) спільно з іншими військами і військовими формуваннями Республіки Білорусь", - заявили в білоруському Міноборони.

Повідомляється, що тренування є початковим етапом підготовки до спільного оперативного навчання Збройних Сил Білорусі та Росії "Щит Союзу-2019", темою якого буде "Підготовка та застосування угруповань військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави", яке пройде у вересні на території РФ.

Нагадаємо:

  • Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що як і раніше підтримує ідею створення союзної держави з Росією, однак у двох країн повинні бути рівні умови.
  • Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що в планах Росії приєднати Білорусь і впритул наблизиться до кордонів Західної Європи.
  • У Мінську подібні заяви назвали маренням "відставних службовців".
  • 19 грудня президент Росії Володимир Путін схвалив військову доктрину Союзної держави, до якої входять РФ і Білорусь.
  • Після цього голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.
  • Потім прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв створив робочу групу з інтеграції Росії і Білорусі.
  • На Заході вважають, що Путін, якому при владі залишилося не більше 5 років, шукає шляхи забезпечення свого подальшого впливу шляхом створення більш тісного союзу з сусідньою Білоруссю.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...