Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В річницю анексії Путін приїхав до Криму

Понеділок, 18 березня 2019, 15:03

У п'яту річницю анексії Криму президент Росії Володимир Путін приїхав на окупований півострів.

За ходом його візиту стежить російське видання ТАСС.

Повідомляється зокрема, що Путін відкрив два блоки на Балаклавській і Таврійській ТЕС в Криму, традиційно висловившись на підтримку анексії.

"18 березня - знаменний день для Севастополя, для Криму, так і для всієї країни. П'ять років тому відбулося возз'єднання Криму і Севастополя з Росією, і тоді ж, у 2014 році, ми розуміли, що попереду дуже велика, масштабна робота. І сьогодні вона, ця робота, йде за планом, послідовно, системно", - заявив президент РФ.

Введення нових енергооб'єктів Путін назвав "важливим кроком у зміцненні енергетичної безпеки Кримського півострова".

За його словами, загальна потужність цих електростанцій подвоїться, вироблятиметься стільки ж електроенергії, скільки Крим отримував з України до анексії, і зможе покрити 90 відсотків енергетичних потреб Криму.

Президент РФ заявив, що в 2014 році власна генерація на кримському півострові становила 160 МВт.

"Цього було навіть недостатньо з урахуванням поставок з України, явно було недостатньо для сталої роботи та подачі електроенергії в житлові будинки, лікарні, школи і тим більше для розвитку кримського півострова", - додав він.

"Сьогодні загальний обсяг енергоспоживання в Криму становить десь 1000-1100 МВт. З урахуванням введення нових об'єктів загальний енергетичний ресурс Криму і Севастополя складе близько 2070 МВт. Таких обсягів буде достатньо не тільки для покриття власних потреб з урахуванням планів розвитку Кримського півострова, але і за необхідності для передачі в сусідні регіони", - заявив Путін.

Нагадаємо:

  • 18 березня НАТО закликав повернути Крим Україні, в черговий раз засудивши анексію Криму.
  • Високий представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні на початку засідання Ради ЄС у Брюсселі наголосила, що ЄС ніколи не визнавав і не визнає анексію Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування